Tervetuloa SM-pilkkiin Pieksämäelle, Pieksänjärvelle !!

Hyvät pilkinnän harrastajat, arvoisat kilpailijat !!
Järjestäjien puolesta haluan toivottaa teidät tervetulleeksi vuoden 2009 SM-pilkkikilpailuihin Etelä-Savoon.

Pieksänjärvellä pilkittiin edellisen kerran suomenmestaruuksista vuonna 1984. Ajat olivat tuolloin toiset ja kilpailuissa oli yli kuusituhatta osanottajaa. Viime vuosina SM-pilkki on kärsinyt osanottajapulasta, määrä on pienentynyt vuosi vuodelta samaan tahtiin lämpimien talvien ja pilkkikauden lyhenemisen myötä. Etelä-Savossakin jäiden tuloa on parina viime vuonna saatu odotella tammikuun puolelle. Etelä-Suomessa tilanne jäiden suhteen on ollut vielä huomattavasti huonompi.

Mitä sitten on tehtävissä osanottajamäärän kasvattamisen suhteen ?? Sääolosuhteille emme voi tehdä mitään mutta kilpailujen kehittämisen osalta on paljonkin tehtävissä. Pieksänjärvellä otamme joitakin pieniä askelia kilpailujen kehittämisen vaativalla saralla.

Tämän vuoden SM-pilkissä ratkeaa, mikä seura on ihan virallisesti Suomen paras pilkkiseura. Samoin Pieksämäellä nähdään piirien kisan avulla mistä piiristä löytyy eniten aktiivisia kalastusta harrastavia ja kilpailuissa käyviä nuoria. Samalla haluamme tukea sitä arvokasta työtä jota seuroissa ja piireissä tehdään kalastusharrastuksen edistämisen sekä lasten ja nuorten koulutuksen ja valistuksen osalta.

Jokainen SM-pilkkiin osallistuva on mukana myös suurimman ahvenen kisassa jossa yhdellä ahvenella voittaa arvokkaan tavarapalkinnon sekä tietenkin epävirallisen ”ahvenkunkku” 2009 tittelin. Siis ei muuta kuin tasapainot vireeseen ja jahtaamaan Pieksänjärven suurinta ahventa. Myös ennen SM-pilkin rauhoitusta Pieksänjärvestä pilkitty suurin ahven palkitaan erikseen, joten treenatessa saadut suuret ahvenet kannattaa käyttää puntarissa Pieksämäen keskustassa sijaitsevassa Green Trail kalastustarvikeliikkeessä. Lisäksi järjestämme la 14.3 klo 13-16 ja su 15.3 klo 10-14 lähinnä lapsille ja nuorille tarkoitettua oheisohjelmaa ( pilkki, moottorikelkka ajelu jne. ) lahdella Hotelli Savon Solmun edessä. Toivottavasti nämä uudistukset ovat askel oikeaan suuntaan. Te arvoiset osanottajat kilpailujen ensikertalaisina tai jo kymmeniä kisoja kiertäneinä olette asiantuntijoita joten palautteenne sekä järjestäjien että liitonkin suuntaan on ensiarvoisen tärkeää SM-kilpailujen tulevaisuuden kannalta.

Pieksänjärvellä on rauhoituksen ajan kaikki kalastus kielletty joten 15.3 varsinaisena kisapäivänä kaikki verkot ja katiskat ym. kiinteät pyydykset on poistettu eivätkä näin ollen rajoita pilkkimistä kilpailualueella lainkaan. Sen sijaan esikisoissa 15.2 verkot ovat vielä pyynnissä joten 50 metriä lähemmäs merkkittyä pyydystä pilkkiavantoja ei saa tehdä.

Huomioikaa vielä kilpailualueen karttaankin merkitty hapetin. Sen ympärillä jää on muuta aluetta ohuempaa ja niinpä hapettimen avanto onkin rajattu riittävän etäältä ympäri kiertävällä narulla pois kilpailualueesta.

Lopuksi haluan kiittää Pieksämäen kaupunkia myönteistä suhtautumisesta ja kaikesta järjestelyihin saadusta avusta, Pieksämäen kalastusaluetta yhteistyöstä, kaikkia yhteistyökumppaneita sekä niitä lukemattomia talkoolaisia joiden pyyteetön tuhansien tuntien talkootyö näkyy kilpailupäivinä ystävällisen hymyn, lämpimän kahvikupin ja kitkattomasti sujuvien järjestelyjen myötä. Erityiskiitos kilpailun varajohtajalle ja sihteerille jotka ovat hoitaneet suurimman osan kilpailujen ennakkojärjestelyistä. Vain kaikkien näiden osapuolten panoksella voimme järjestää näin mittavan kilpailutapahtuman.

Kilpailijoille toivotan kireitä siimoja, rehtiä kilpailumieltä ja kovasta kilpailuhengestä huolimatta rentouttavia hetkiä meille kaikille niin rakkaan harrastuksen parissa !!

Eero Luostarinen SM-pilkin johtaja Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiirin puheenjohtaja

Yleistä Ilmoittautuminen Ilmoittautumislomake Säännöt Huomioitavaa Tulokset Eeron kutsu Suurin Ahven ennen kisaa Suurin Ahven SM-kisassa SM-Pilkin palkintoja Esikisan palkittuja